Google Adsiga edu saavutamine on lihtne! (vähemalt teoorias)

Miks me usume Google Ads reklaamidesse? Ilmselgetel põhjustel: me saame reklaame mõõta, optimeerida, automatiseerida ja lõpptulemust kontrollida. Jah, ka sina saaksid seda teha, aga võib-olla eelistaksid, et kamp kogenud ninjasid teeksid seda sinu eest. Noh, nii kindluse mõttes. Kindlasti soovid esmalt aru saada, mille eest sa sellisel juhul maksad. Suures plaanis on meie Google Adsi strateegia järgmine:

1. Vähem oletamist, rohkem datat!

Esmalt peame teadma Google-i otsingusõnu (märksõnu), mida meie sihtrühm kasutab (jah, sa pead teadma oma sihtrühma).


*Jah, võid lisada ka oma märksõna ideid. Võib-olla leiad isegi märksõnu, millel pole konkurentsi, kuid tavaliselt on põhjus, miks teised neile ei panusta.

2. Võta reklaami nagu… reklaami.

Google Ads (ja Analytics) on viimastel aastatel muutunud oluliselt sõbralikumaks tavakasutajale. Kasuta populaarsemaid märksõnu, formuleeri reklaamide tekstid lähtuvalt lubatud tähemärkide arvust ja mis peamine – kirjelda, mis probleemi pakutav toode või teenus lahendab. Ärga proovi olla ülemäära nutikas või veel hullem “salapärane”. Kui oled märganud, siis kogu internet ja sotsiaalmeedia võitlevad ühe ja sama – inimeste tähelepanu eest!


Ära lepi enne, kui oled saanud maksimaalsed optimeerimise skoorid. Google Ads ise pakub selgeid ja arusaadavaid soovitusi optimeerimisskoori parandamiseks. Varu see aeg ja tee need võimalikult korralikult. Hiljem, kui oled reklaamid optimeerinud populaarseimatele märksõnadele, saad neile märksõnadele kuvada kõige paremini konverteeruvate reklaamide versioone.

3. UTM-id peale!

Nüüd tead, millised märksõnad toovad kõige rohkem liiklust (kui palju need maksavad ja milline on konkurents). Nüüd saad teha igale märksõnale eraldi reklaamid ja lisada nende URLidele UTM-id (googelda, see ei ole kuigi raske), et mõõta iga märksõna ja ad seti tulemusi eraldi. Nii saad reklaamieelarvet tulemuslikumalt kasutada ja paremini töötavaid märksõnu toetada. 


Boonus:
Sõltuvalt ärist, võib tekkida vajadus minna veel detailsemaks. Näiteks saab nii võrrelda ja mõõta reklaamide tulemusi olenevalt nädalapäevast või kellaajast See võimaldab näiteks osta päevasel ajal liiklust kallimalt kui öösel, või edastada sihtgrupile päevasel ja öisel ajal erinevaid turunduslike sõnumeid. Sellist tüüpi optimeerimiste juures on võtmetähtsega oskus hüpoteese formuleerida, läbi viia, mõõta ja analüüsida.

4. Kõige raskem osa – ära mõtle üle

Kirjeldatud sammude järgimine parandab tõenäoliselt sinu reklaamide tulemuslikkust sama eelarve juures 2-5 korda. Meie soovitus on optimeerida ja lisada KPId veebilehele ENNE, kui hakkate Google Adsi reklaamirahaga üle valama. 

Reklaamide ja veebilehe optimeerimise juures kehtib reegel, et alati on võimalik 10% paremaid tulemusi saavutada. Optimeerimise osas usuvad ninjad 20:80 reeglisse. See tähendab ühtlasi ka seda, et me lahkelt keeldume kulutamast 80% ajast selle viimase 20% optimeerimiseks. Enamikele tähendab see 80% saavutamine tänasega võrreldes 2-5 kordset kasvu.

Selleks korraks kõik!
Armastusega Ninjad

Rohkem lugemist